Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Montignacova čokoladna torta


 

Ova čokoladna torta Michela Montignaca pokazuje prednosti uporabe najkvalitetnijih sastojaka – čokolade. Tajna je u tome da pećnica bude što toplija i da radite brzo kad se čokolada otopi. Rezultat je raskošan, ali ne odveć težak desert. Montignacova čokoladna torta je prihvatljiva za plan brzog mršavljenja i plan održavanja težine. Obratite pažnju na sastojke – ova čokoladne torta je bez brašna!

Sastojci:
310 g tamne čokolade (70% kakaa), slomljena na komadiće i još 185 g za glazuru
10 velikih jaja, bjelanjaka razdvojenih od žumanjaka
Vrijeme pripravljanja:
30 minuta i držanje preko noći u hladnjaku
Vrijeme kuhanja:
8 minuta
Montignacova čokoladna torta

Priprema: Formu za tortu promjera 20cm obložite papirom za pečenje. Ovratnik oko strane forme trebao bi se dizati nekoliko centimetara iznad forme. Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva. Veliku i čistu suhu zdjelu stavite iznad zdjele s kipućom vodom i pazite da zdjela ne dodiruje vodu. Stavite 310g čokolade u gornju zdjelu da se otopi, često miješajući.

Posebno istucite bjelanjke električnim mikserom dok ne nastanu čvrsti vrhovi.

Sastojci su samo jaja i čokolada Otopljenu čokoladu maknite s vatre i umiješajte žumanjke. Dodajte nekoliko žlica bjelanjaka i promiješajte samo koliko je nužno. Zatim dodajte  ostale tučene bjelanjke, oprezno i polako miješajući kako bi smjesa bili poput moussea. Nemojte previše miješati.

Ulijte mješavinu u formu za torte i pecite ravno 8 minuta, pustite da se ohladi 30 minuta, a zatim stavite u hladnjak da se hladi 12 sati.

Za kraj, izvadite tortu iz hladnjaka, okrenite ju na tanjur. Otopite ostatak čokolade na isti način kao i ranije. Prelijte tortu tankim slojem glazure i stavite 5 minuta u hladnjak da se ohladi. Prije posluživanja umočite oštar noć u vruću vodu i njime sijecite tortu.

wedding.hr


rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3