Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Pedesete: Godine rock ‘n’ rolla I plesnih cipelica


Pedesete godine predstavljaju glamur I romantiku u pravom smislu tih riječi. Ako ste zainteresirani organizirati svoje vjenčanje upravo u stilu pedesetih godina, prve izvore koji će vam pomoći pri odabiru detalja neka budu vaši roditelji ili djedovi I bake. Tih godina su se upravo oni ženili I sigruno će im biti drago prisjetiti se detalja koji su krasili njihov savršen dan.


Odabirete li vjenčanje u stilu pedesetih lijepo ćete se zabaviti! Prvo na što trebate misliti su pozivnice koje ćete poslati svojim gostima. Pozivnicama ćete im dati naslutiti o kakvom se vjenčanju radi pa je bitno kako ćete ih izraditi. Točkice, prugice, vrpce I perle su detalji s kojima nikako nećete pogriješiti.

Vjenčanje u stilu pedesetih godinaVjenčanje u stilu pedesetih godina
Mladoženja će odabrati hlače ravnog kroja u nekoj boji karakterističnoj za ta vremena, poput ružičaste ili plave. To znači da će morati svoje odijelo potražiti u nekoj vintage trgovinici, a najveći izbor se nudi na internetu. Planirate li dati šiti odijelo za mladoženju, bit će dovoljno samo pronaći fotografiju odijela u stilu pedesetih I po njemu napraviti novo.

Djeveruše, naravno, nose puni krug suknje ili haljine koje im dosežu do listova. Takve suknje su nosile dobre djevojčice dok su one malo zločestije ipak birale uske suknje ili haljine visokog struka, a dužine također do listova (pogledajte film Cry baby s Johnny Deppom). Bez obzira na to hoće li haljine biti uske ili punog kruga, djeveruše bi svakako trebale imati remen koji ističe struk. Kosa bi trebala biti povezana u konjski repić. Na nogice kratke čarapice I ravne cipelice kako bi mogle plesati cijelu noć!
195019
Pedesetih godina se, za razliku od danas, nije puno pokazivalo tijelo. Vjenčanica bi trebala odabrati haljinu punog kruga, naglašenog struka kakvim remenom ili dugu usku haljinu koja opušteno I ležerno prati liniju tijela.
195019506
Ženstvena karakteristika tih vremena je bila čipka koja se nosila čak I preko lica.
Od detalja su bile popularne duge rukavice, tijare, šeširi I beretke. Nosili su se suncobrani I naravno, upadljivi make up. Sjetite se samo kako se šminkala I kakvu je frizuru nosila najpopularnija ikona pedesetih godina Marilyn Monroe.

Mašne su bile vrlo popularne tih godina tako ne nećete pretjerati koliko god da ih stavite – na haljinu, cipele, torbice, kutije, pozivnice. Od accessoirea odaberite perle I vrpce. Takve detalje također iskoristite I na vjenčanoj torti koja obavezno mora biti u pink ili plavoj boji. 

Pedesete godine su bile godine rock ’n’ rolla tako da se puuuno plesalo. Posebnu pažnju posvetite odabiru cipela. Tada su se nosile stiletto ili ravne cipele.


Probajte nabaviti stari jukebxes na kojem ćete puštati jive I bop koji se tih godina slušao (Chuck Berry,  Elvis Presley, Perry Como, Pat Boone, Bing Crosby, Frank Sinatra, Dean Martin). Gostima poslužite milkshake, hamburgere s pomritom. Kao znakove pažnje ženskim gostima poklonite staklenke marmelade, djeci vrpce za kosu, a muškim gostima autić Cadillac. 

1950919508
Za prijevoz odaberite Cadillac u ružičastoj ili plavoj boji – pravi odraz pedesetih godina.
rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3