Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Papirologija poslije vjenčanja: Sada ste udana žena


dokumentOdlučili ste promijeniti prezime nakon vjenčanja, vjerojatno i mjesto prebivališta. Slijedi papirologija koja ovisi o gradskoj vijećnici gdje živite. Ali generalno, postoji nekoliko koraka koje bi bilo dobro da pratite.

Prije vjenčanja:

1. O svojoj odluci obavijestite na poslu da bi vam mogli kreirati novu e-mail adresu, zdravstveno I mirovinsko osiguranje te poslovne kartice

2. Obavijestite roditelje i prijatelje kako vam ne bi ugravirali stare inicijale na neki od poklonadokument1

3. Rezervacije za medeni mjesec obavite na djevojačko jer tada još nećete imati dokumente s promijenjenim prezimenom.


Nakon vjenčanja:

1. Prvo I osnovno, otiđite po vjenčani list bez kojeg ne možete niti jedan drugi dokument promijeniti.

2.  S vjenčanim listom prvo izradite novu osobnu iskaznicu. Ako mijenjate mjesto stanovanja, morate promjenu prebivališta prijaviti u policiji, a ako niste suvlasnik stana ili kuće, morate spomenutog povesti sa sobom. Nakon osobne iskaznice mijenjate I putovnicu što se isto obavlja u policiji, kao I vađenje nove vozačke dozvole.

dokument23. Promijenite poreznu karticu I radnu knjižicu

4. Otiđite do banke I promijenite bankovne I kreditne kartice. Police osiguranja možete riješiti putem telefona.

Ne zaboravite, rok za promjenu dokumenata je šest mjeseci nakon čega biste mogli biti kažnjeni ako vas uhvate da se koristite starim prezimenom, jer vi više niste ta osoba.

Možda vam zvuči kao puno posla, ali to su sve slatke muke koje ćete kao novopečena supruga korak po korak morati obaviti. Sretno!

 

wedding.hr

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3