Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Ljekoviti začini u svakodnevnoj kuhinji


Začinske biljke i suhi začini našim jelima pružaju osebujne arome. No, mnogima je malo poznato da crveni, žuti i smeđi prašci kojima posipamo hranu ili svježe začinsko bilje koje dodajemo jelima prilikom kuhanja, pružaju značajne zdravstvene prednosti. Jer, svi začini dolaze od biljaka, a biljke sadrže niz ljekovitih tvari koje se u visokim koncentracijama nalaze u sjemenkama, uljima i drugim dijelovima biljaka koji sačinjavaju začinske biljke i suhe začine.


cimet

Kad pomislite na antioksidanse, prva asocijacija će biti borovnice, no jednako bi trebali biti i klinčići. Đumbir pomaže kod ublažavanja upalnih procesa, a češnjak i kurkuma u prevenciji raka. Mnogi od njih djeluju antivirusno i uništavaju bakterije. Neki ljekoviti začini koje bi trebali imati u svakodnevnom kuhanju, a koji će svakako pridonijeti poboljšanju vašeg zdravlja su: cimet, češnjak, gorušica, đumbir, kadulja, klinčići, korijandar, crvena paprika, kurkuma te muškatni oraščić.

cimet1

rating
  Comments


Asset 1 Asset 2 Asset 3