Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Savjeti kako odabrati boju vjenčanja


Boja vjenčanja je vrlo bitna za cjelokupnu atmosferi, zato pažljivo birajte. Kod odabira savršenih boja morate imati na umu nekoliko važnih kriterija koje će uvelike utjecati na odabir boja i sam vjenčani ambijent. Nadamo se da će vam ovi savjeti pomoći kako odabrati boju svoga vjenčanja.


1. Odaberite paletu boja koju ćete koristiti

Za početak, u dogovoru s vašim dragim, odaberite glavnu i osnovnu boju koju  želite na svom vjenčanju. Zatim pogledajte koje su boje komplementare s bojom koju ste odabrali te dobro razmislite želite li kombinirati istu boju u različitim nijansama, ili ćete se poigrati s različitim, (a opet skladim!) bojama.

bojevjencanja4

2. Uskladite boju s prostorom

Prostor na kojem ćete primiti svoje goste jedan je od glavnih čimbenika koji će utjecati na boje vjenčanja. Pogledajte koje su boje korištene u tom prostoru – boju poda, zidova, zavjesa, dekoracija. Ukoliko planirate primanje na otvorenom, razmislite o bojama koje se uklapaju u ambijent okoliša.

bojevjencanja1

3. Uskladite boje i godišnje doba

Najjednostavnije je dekorirati onime što nam nudi Majka Priroda. Zato uskladite boju vjenčanja i godišnje doba u kojem organizirate vjenčanje. Jesen je savršeno godišnje doba za zlatnu, smeđu, narančastu i crvenu boju dok su bijela, žuta ili plava odlične boje za ljetno vjenčanje. Zimi ćete odabrati crvenu, zelenu, zlatnu ili srebrnu boju dok će u proljeće biti savršene sve pastelne boje.

bojevjencanja2

4. Sastavite popis najdražeg cvijeća

Cvijeće koje volite i koje želite imati na vjenčanju svakako će utjecati na boju vjenčanja. Ako ste zaljubljeni u makove, crvena boja će svakako morati biti dominantna, a ukoliko volite suncokrete, ne ‘gine’ vam žuta.

bojevjencanja3

5. Uskladite detalje i boju vjenčanja

Boja vjenčanja mora biti usklađena sa svim detaljima. Malene sitnice u odgovarajućim bojama  poput vrpci na pozivnicama, boji slova na zahvalnicama ili cipelama na djeverušama bit će dovoljan znak da ste dobro razmislili o uklapanju najmanjih detalja u glavnu boju vjenčanja.

bojevjencanja

rating
  Comments


Asset 1 Asset 2 Asset 3