Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Pas na vjenčanju: O čemu sve treba voditi računa


Pripremate vjenčanje, pozivate svoje najbolje prijatelje, kolege s posla, poznanike iz kafane, daleku i bližu rodbinu. A vaš četveronožni ljubimac sve to promatra te stoički podnosi vaše svađe s partnerom oko najmanjih sitnica – načina na koji su presavijene salvete na stolu ili koje će boje biti trakice na zastorima. Tada vam sine kroz glavu kako ste u cijeloj zbrci pozivnica i ljudi koje niste vidjeli godinama, zaboravili na svog najboljeg prijatelja, onog malog slinavca koji je uvijek tu. Zato, hajdemo brže bolje vidjeti kako ubaciti još jednog, ili dva gosta koji će vas hrabro pratiti i toga, tako važnog dana.


Idemo redom. Pas na vjenčanju nije nešto pretjerano viđena stvar, nije čak ni jednostavna, a opet ne mora nužno biti ni problemtična. Ovisi koliko ste stvarno zaljubljeni u svoga psa te kakvog psa imate.

Pas na vjenčanju: O čemu sve treba voditi računa

1. Karakter psa

Prije svega treba dobro razmisliti o njegovom karakteru. Ako je to simpatičan, manji psić koji voli ljude i djecu, poslušno sluša vaše zapovijedi te se ne otima i ne trči za svakom mačkom koju ugleda, pas na vjenčanju može biti savršena odluka. Možete ga iskoristiti da nosi prstenje prema ceremoniji vjenčanja, možete ga iskoristiti za fotografiranje, a može poslužiti i kao zanimacija za djecu koja će se tamo naći.

pasnavjencanju

2. Pravila za pse

Druga vrlo važna stvar na koju trebate misliti jest gdje sve pas smije ući. U crkvu naravno ne, no ukoliko radite vjenčanje na otvorenom, pas može biti dobrodošao. Također je bitno znati smije li pas ući u prostor gdje se održava večera i ples, kako ne bi poljubio vrata na samom dolasku.

3. Organizirajte osobu koja će ga čuvati

Vi svakako nećete biti osoba koja će imati vremena obazirati se gdje je pas, ima li vode, tko će ga voziti do restorana. Pobrinite se na vrijeme da osigurate osobu, kojoj neće biti teško, paziti na psa na vjenčanju te voditi računa o njegovim potrebama.

4. Pseće pravilo

Organizirajte psu njegov mir. Pripremite za njega prostor unutar kojeg se može smiriti jer će nakon nekog vremena on potražiti taj prostor. Ponesite mu njegovu dekicu, košaricu, kavez ili što već koristite gdje će se on moći povući kada god bude umoran. Ne zaboravite posudice s vodom i hranom.

pasnavjencanju1

5. Obavijestite fotografa

Fotograf je u pravilu jedina osoba koju morate unaprijed obavijestiti kako bi iskoristio vašeg psa za dodatne fotografije za pamćenje. Ostale goste u pravilu ne morate obavještavati, ukoliko imate simpatičnog ljubimca koji neće lajati i uznemiravati ih. No, imate li njemačku dogu ili kakvog agresivnijeg psa, možda ne bi bilo loše obavijestiti ljude na vrijeme da se na to pripreme.

6. Uredite ga

Pas na vjenčanju mora izgledati kao da je na vjenčanju. Nemojte pretjerivati i oblačiti mu odijela koja će ga činiti nervoznim i sputanim. Leptir mašna za njega ili ukrasna vrpca za nju bit će sasvim dovoljno.

7. Ne zaboravite ga

Ovo je dan kada ćete zaboravljati otići do toaleta obaviti najosnovnije prirodne potrebe. No, u cijeloj toj zbrci, ne zaboravite na njega/nju. On će tražiti vaš pogled, dodir, glas u gomili te povremeno osvrtanje na njega učiniti će ga jako važnim. A vas će rastopiti. Smile

 

pasnavjencanju2

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3