Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Hum, najmanji grad na svijetu: Vjenčanje za pamćenje


Lokacija, lokacija? Gdje bi se mogli vjenčati, više ste puta razmišljali. A možda vam na pamet nije palo rješenje koje nam svima stoji pred nosom, a koje je toliko traženo u svijetu. Hum. Najmanji grad na svijetu.


Hum se nalazi u središnjoj Istri, te kao većina istarskih gradića, prelijep je I neodoljiv. No, njegova činjenica da je najmanji grad na svijetu koji ima svega 23 stanovnika, a očuvane sve gradske institucije, mora vam biti interesantna.

Unutar očuvanih gradskih bedema su dvije ulice, župna crkva Marijnog Uznesenja s početka 19.st., romanička crkva Sv. Jeronima iz 12. stoljeća, oslikana freskama Antuna iz Padove, s mnogo bizantskog utjecaja te glagoljskih natpisa i grafita. Vrata Huma , posljednje obilježje Aleje glagoljaša, su ulaz u grad od metala, okolo kojih se nalazi dvanaest medaljona koji prikazuju mjesece.

Hum je poznat i po svojoj konobskog gastronomiji, a uskoro će dobiti titulu ‘Grad od biske’ – ljekovite rakije od imele, spravljene prema stoljećima starom receptu.

Zamislite vjenčanje na takvoj jedinstvnom mjestu? Zar ono zaista ne bi bilo za pamćenje?

Hum, najmanji grad na svijetu: Vjenčanje za pamćenje

hum

hum1

hum3

hum2

hum4hum7

hum5

hum6

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3