Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Kvalitetan korektor: Osnovni sastojak svakog nesesera


Kada se spomene ljeto prva asocijacija nam je more, plaža i uživanje. A kada bi još izgledali kao modeli u reklamama za ljetovanje, užitak bi bio potpun. Šalu na stranu, ali vrućina nije razlog da ne izgledamo lijepo ako to želimo i na +30. Za savršen ljetni make up dovoljni su samo tonirana krema sa zaštitnim faktorom, korektor ili osvjetljivač, bronzer, sjajilo za usne i vodootporna maskara.


Zimski način šminkanja nije pogodan za ljetni make up, ali ako baš imate na licu nešto što želite prekriti, bolje je koristiti korektor ili osvjetljivač (illuminator). Teški matirajući tekući puderi  će u kombinaciji sa znojem i lučenjem sebuma neminovno začepiti pore i uzrokovati akne i mitesere, a i vrlo teško će se zadržati na licu tijekom dana.

ljetnimak3

Kvalitetan korektor ili osvjetljivač jedan je od osnovnih sastojaka svakog nesesera. Dobar i učinkovit korektor morao bi pružiti optimalno prekrivanje, a istovremeno ne isušiti osjetljivu kožu područja oko očiju. Postojana, kremasta tekstura koja se lako razmazuje također nije na odmet. Kako bi odabrali odgovarajuću nijansu, promotrite malo detaljnije svoje podočnjake, o  njihovom tonu ovisi i izbor korektivne nijanse: plavo - zelene podočnjake najbolje će prekriti korektor žućkasto - breskvastog tona, dok je za smeđe - crne podočnjake idealan korektor ružičastog tona da osvježi "umoran" izgled. Intenzitet nijanse korektora također je vrlo bitan; presvijetla ili pretamna nijansa samo će dodatno privući pozornost na područje ispod očiju i naglasiti problem koji želite skriti.

Korektor nanesite u obliku sitnih točkica ispod donjeg ruba oka, te ga laganim pokretima prstom ili kistom razmažite da se stopi s ostatkom lica i izgleda neprimjetno.Ukoliko se nakon jednog sloja podočnjaci još uvijek vide, nanesite dodatni tanki sloj korektora. Lagano i postepeno nanošenje u slojevima puno je bolja varijanta od razmazivanja jednog debelog i teškog sloja.

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3