Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Maskara i ruž tijekom ljetnih perioda


Osim već spomenutog broznera te kvalitetnog korektora, krajnji rezultat lijepog izgleda tijekom sparnih, ljetnih dana, dati će maskara i , naravno, ruž. No zaboravite teške slojeve te prenapadne boje i oslonite se na savjete za ljetni make up by Ana Benzon.


Ljetni make up: Maskara i ruž

Maskara, odnosno njena postojanost tijekom ljetnih sparina biti će jako upitna. Kako bi izbjegli preslikavanje i stvaranje grudica, pronađite kvalitetnu vodootpornu maskaru  i nanesite je u jednom ravnomjernom sloju od korijena do vrha trepavica. Dodatni slojevi neminovno će otežati trepavice i slijepiti ih nakon nekog vremena, neovisno o vodootpornoj teksturi.
Vodootporni tuš ili vodootporna olovka najlakši je i najefektniji način da ljeti istaknete svoje oči. Igrajte se s bojama; svoju omiljenu crnu ili smeđu nijansu zamijenite električno plavom, zelenom, zlatnom ili ljubičastom. Osim što se izvrsno slažu s preplanulim tenom, dovoljni su samo par  poteza za definirane oči i zavodljivi pogled.

ljetniruz

Ljeto nije vrijeme za precizno nanesen ruž, simulirajte ‘upravo sam se ljubila’ look s  prirodnim nijansama breskve ili maline koje lagano natapkajte prstima kako bi postigli opušteni ljetni look, a intenzivne narančaste, koraljne ili fuksija nijanse nanesite bez pomoći odgovarajućih kistova. Ruž dugotrajne formule koja može isušiti usne zamijenite laganijim, hidratantnim ružem sa zaštitnim faktorom, koji formulom više odgovara sjajilu. Ako pak želite visoki sjaj i svjetlucavi trag na usnama koje pruža sjajilo, odaberite nježno ružičaste i karamel nijanse koje su kao stvorene za preplanuli ten. Za žene u zrelim godinama te da bi se spriječilo razlijevanje ruža na ljetnim vrućinama potrebno je iscrtati cijele usne omiljenom olovkom i na to po želji nanjeti sjajilo.

Postojanost šminke ljeti produžite tako da je držite u hladnjaku. Osim što ćete joj produžiti rok trajanja, lagano će vas rashladiti kada je nanesete i spriječiti ćete njeno razlijevanje pri nanošenju.

Ana Benzon

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3