Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Jesen u Istanbulu!


Istanbul nikad ne prestaje fascinirati. Grad koji susureće istok i zapad, danas je prava košnica s 13 milijuna stanovnika koji žive i rade na dva kontinenta – u Europi i Aziji. Istovremeno moderan kao i svaka druga svjetska metropola, a opet toliko dekadentno povijesan, Istanbul, grad islama i kršćanstva, danas je jedan od najvećih turističkih središta.


Medeni mjesec u jesen u Istanbulu nudi raznolike mogućnosti. Osim što je cijenom ovaj aranžman dosta prihvatljiv, za vrlo kratko vrijeme stižete u moderan velegrad koji spaja povijesno s modernim. Tako ćete moći pregledati povijesnu gradsku jezgru – džamije, crkve, palače dok ćete s druge strane, moći uživati u ogromnom bazaru s 4000 dućana sa srebrom, bakrom, turskim ćilimima, gdje svatko može naći nešto za sebe. Večeri su slobodne tako da ćete zaista doživjeti medeni mjesec na pravi način. Provedite jesen u ovom predivnom gradu.

istanbul

Turistička agencija Ora Tours iz Osijek organizira putovanje u Istanbul u jesen avionom iz Beograda s organiziranim transferom iz Osijeka, pa pogledajte ponudu.

DATUM PUTOVANJA za medeni mjesec u jesen: 31.10.- 3.11.2013.

1. dan, OSIJEK – BEOGRAD – ISTANBUL

Polazak iz Osijeka u 4.00 sati sa parkirališta Bille, Trpimirova. Vožnja do Beogradske zračne luke Nikola Tesla. Check in. Let zrakoplovom Turkish Airlinesa TK1082 za Istanbul u 9.30 sati. Po dolasku u Istanbul u 12.10 sati, transfer do hotela i smještaj. Predlažemo popodnevnu šetnju jednim od najpoznatijih dijelova Istanbula. Noćenje.

2. dan, ISTANBUL

Doručak. Razgled povijesne gradske jezgre u pratnji gradskog vodiča: Hipodromu, Plavoj Džamiji, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija koju je sa 6 minareta izgradio Mehmet Aga da bi nadmašio Aja Sofiju, Aja Sofiji najpoznatijoj građevini Istanbula koja je prvotno bila najveća crkva u Bizantskom carstvu. U nastavku, mogućnost posjeta jedinstvenom sultanskom kompleksu palača Topkapi (uz doplatu), sjedište Otomanskog carstva više od 400 godina, a danas zdanja pod zaštitom UNESCO-a. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Navečer predlažemo odlazak na večeru u tradicionalni restoran s folklornim programom (uz doplatu). Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan, ISTANBUL

Doručak. Odlazak na Grand Bazaar, bazar s 4.000 dućana gdje svatko može naći ponešto za sebe. Poznati su dućani sa srebrom, bakrom, vezom, turskim ćilimima. Nakon uživanja u trgovini, fotografiranju, cijenkanju predlažemo (uz doplatu) vožnju brodom po Bosporu uz pogled na brojne drvene kuće, palače i mostove koji povezuju dva kontinenta. Večer slobodna za vlastite programe. Noćenje u hotelu.

4. dan, ISTANBUL – BEOGRAD – OSIJEK

Nakon doručka, odjava iz hotela. Odlazak na Egipatsku tržnicu gdje vas očekuje uistinu bogatstvo mirisa, začina i ostalih orijentalnih specijaliteta ili posjet veličanstvenoj palači Dolmabache (uz doplatu) sagrađenoj u rokoko stilu. Sultan Abdul Aziz želio je imati svoju verziju Versaillesa te je ovu palaču izgradio od zajmova stranih banaka jer ovoliko materijalno bogatstvo nikako nije mogao osigurati sam. Slobodno vrijeme do transfera.

istanbul1

Transfer za zračnu luku Ataturk. Let zrakoplova Turkish Airlinesa TK1083 za Beograd u 18.35 sati. Dolazak u Beograd se očekuje u 19.20 sati. Transfer do Osijeka. Planirani dolazak u Osijek prije ponoći.

CIJENA ARANŽMANA PO OSOBI: 2690 KN

FIRST MINUTE ZA UPLATE DO 1.9.2013. 2490 KN

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3