Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Sloboda, glamur, jazz: Vjenčanje u stilu dvadesetih


Vjenčajte se u stilu svojih prabaka Najčešći stilovi vjenčanja su sezonski – proljeće, ljeto, jesen, zima. No, postoji nekolicina onih koji se odlučuju za tematska Duge nestrukirane haljine, rukavice, duge vjenčanja. Jedno od njih je vjenčanje u stilu dvadesetih godina.

Dvadesete godine su uistinu godine koje nose svoju bogatu povijest i velika su riznica inspiracije. To su godine gangstera, glamura, ženske slobode, zabave i jazza, godine promjena i velike kreativnosti u modi. Zanimaju li vas takve stvari možda ne bi bilo loše da svoje vjenčanje zaokružite u takvom stilu pa neka se pamti!


Tog dana mladoženja si može priuštiti da bude Eliot Ness, Al Capone ili John Dillinger, a vi se možete preobraziti u gangstersku kraljicu poput Bonnie ili Clyde.

Dvadesetih su bile popularne haljine na falte, ravnih linija, niskog struka. Populiziran je “dječački izgled”, bez naglaska na grudi, ali otkrivenih nožnih listova. Bilo da se odlučite za izvorni komad odjeće iz dvadesetih godina (možda bakina ili prabakina vjenčanica) ili za reprodukciju, izbora je puno. Najveći izbor ćete pronaći na internetu, ali uvijek se možete odlučiti da vam krojačica iskroji baš onakvu vjenčanicu kakvu želite imati.

Popularna frizura dvadesetih Inspiraciju za vjenčanje u stilu dvadesetih možete potražiti i na filmskom platnu, u nekom od hollywoodskih filmova o dvadesetim godinama.

Kod odabira ukrasa za kosu možete odabrati Julijinu kapu, izvezenu, isheklanu končanu kapu ili mrežu ukrašenu perlicama, nazvanu tako po glavnom ženskom liku Shakespeareovog djela Romeo i Julija. Osim toga, vrlo je efektan i vjenčić od cvijeća, svilena traka oko čela s kakvim pernatim detaljem ili kakva mrežica preko očiju. Dvadesetih je bila popularna bob frizura, nošena Dugo, duže, najduže - biserne ogrliceispeglano ili lagano uvijena i priljepljena za glavu.

Make up za vjenčanje u stilu dvadesetih mora biti dramatičan, a ruž za usne obavezno naglašeno crvene. Nakit je sjajan i ogroman – perlice i biseri u svim oblicima, bojama, veličinama i kombinacijama. Poseban detalj bi mogao biti XXL prsten nošen preko svilenih rukavica koje sežu do lakta.

Djeveruše bi mogli obući u naborane haljine s resicama, sexy čarape s naglašenim šavom sa stražnje strane, ukrasiti ih dugim bisernim ogrlicama i trakama s perjem oko glave. A u ruci bi mogle nositi cigaršpic, koji je tih godina bio vrlo popularan kod dama koje su se izborile za svoja prava i uživale u prostorijama za pušenja jednako kao i muškarci.

Cipele, ne pretjerano visoke, klasična peta, obavezna kopča. Takve cipele, vjerojatno, nećete naći u trgovinama, tako da krenete u surfanje internetom koji je pun takvih stvari, samo dobro pazite kod odabira veličine (preporučamo da veličinu gledate po centimetrima).Cipele

Nakon što ste odradili odjeću, cipele, frizuru i accessoire, vrijeme je se odlučite i za ostale stvari.

 Godine ženske dominacije i stila Glazba obavezno mora biti jazz jer je to jedina glazba koja se slušala dvadesetih godina. Bili su popularni mjuzikli, a od plesova foxtrot, charleston i valcer.

Što se tiče cvjetnih dekoracija, dvadesete su definitivno godine koje nadmašuju današnje jer su se tada buketi radili i od nojevog perja. Aranžmani ukrašeni s takvim detaljima će svakako doprinijeti ugođaju kakav želite postići. Boje vjenčanja neka budu crna, bijela i crvena. Na primjer, crni stolovi, bijeli tanjuri s crvenim ubrusima.

Vjenčanje u stilu dvadesetih jest opušten, divlji i avanturistički ugođaj koji mora vladati cijeloga dana, kako među vama tako i među gostima, zato im unaprijed najavite temu i svi se zajedno vratite devedeset godina u prošlost i oživite zaboravljene čarolije.

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3