Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Seks u trudnoći: Da ili ne?


 

Kako biste trudni uživali u seksu važno je znati da vođenje ljubavi ne može naškoditi fetusu koji se razvija. On je dobro zaštićen u materici amnijskom tečnošću i membranama, a i sama maternica je dobro zatvorena sa sluzi koja stoji na mjestu sve do poroda. Seks u trudnoći, čak I duboka penetracija je sigurna, ali naravno mora biti nježna tako da ne izazove neugode.

pregnant-sexpregnant-sex1

Mnoge žene znaju da je vrijeme u središnjim mjesecima trudnoće senzualno, čak erotično. Tjelesne promjene, kao što je povećanje vaših grudi, može trenutno služiti povećanju vašeg interesa za seks, što zapravo vodi jačem seksualnom zadovoljstvu. Neke žene mogu po prvi put doživjeti orgazam tijekom trudnoće, dok druge stižu do orgazma mnogo brže. Doživljavanje orgazma je potpuno sigurno, zapravo može se smatrati čak i korisnim jer materica često ostaje tvrda i čvrsta nekoliko minuta nakon toga.

Naravno, može se dogoditi da osjećate smanjenu želju tijekom trudnoće, ili da potpuno izgubite interes za seks. Ovi osjećaji nisu neuobičajeni, ali mogu prouzrokovati nepotrebnu napetost između vas i vašeg partnera ako ne želite biti otvoreni  i o tome razgovarati. Vaš partner bi se mogao osjećati odbačenim pa je potrebno pronaći neke druge načine kako jedno drugom iskazati ljubav i povjerenje.

pregnant-sex5pregnant-sex6

Različiti načini vođenja ljubavi

Važno je da tijekom trudnoće vi i vaš partner pokažete jedno drugom tjelesnu naklonost što ne mora uvijek podrazumijevati i seksualni odnos. U vama može tijekom trudnoće rasti želja za čestim milovanjem i ostalim načinima naklonosti koje vam partner pruža, a zapravo bez seksualnog odnosa. Muškarci to često vrlo teško razumiju zato što oni takav tjelesni kontakt povezuju sa seksualnim činom. Objasnite svom partneru kako se osjećate tako da biste zajedno mogli naći neke druge načine izražavanja svoje ljubavi jedno prema drugome.

pregnant-sex3pregnant-sex4

Pokušajte eksperimentirati različitim oblicima seksualne igre što ne mora nužno završiti penetracijom, tako da još uvek možete voditi ljubav, a da ne osjećate to kao seksualni čin. Trebat će vam vremena dok pronađete ono u čemu oboje uživate i nemojte se bojati reći svom partneru što vam se sviđa, a što ne.
Milovanje, masaža, uzajamna masturbacija i oralni seks, samo su neke mogućnosti u vođenju ljubavi u kojima oboje možete uživati i što povremeno može biti  primjerenije od samog seksualnog čina.
Kako postajete krupniji, neki položaji za vođenje ljubavi činit će vam se mnogo udobniji od drugih. Isprobajte neke položaje u kojima vas vaš partner neće opteretiti svojom težinom.

Vaša Lana


rating
  Comments

New Comment
Created by Ivana in 15.7.2011. 12:55:53
Naravno da sam za!
New Comment
Created by Sani Halovanić in 15.7.2011. 3:16:09
Baš me zanima kakav je to osjećaj.. jedva čekam hihihii :D

Asset 1 Asset 2 Asset 3