Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Seks nakon poroda?


poslije5Nakon poroda potrebno je razgovarati o seksu

Iako ste s partnerom u dugoj vezi, te poznajte seksualne navike jedno drugoga, razdoblje poslije poroda je nešto potpuno drugačije stoga će razgovor biti potreban kako biste saznali što partnerici odgovara kako u predigri tako i psihički. Velika greška je što muškarci poslije poroda čekaju partneričin znak, a do tada su povučeni po pitanju seksa ili slučaj kada su uvjereni da su seksualne prakse iste kao i prije poroda. Na potezu je, naravno, i partnerica koja svom partneru mora reći što joj odgovara, čega ju je strah, što ju brine, što želi, posebno ako ju vaginalni seks boli ili joj je neugodan. Ako je bol u vagini prisutna više od šest tjedana poslije poroda treba otići kod liječnika jer nešto nije u redu. 

poslijeposlije2

Bol u vagini nakon poroda

Kao da posjeti liječniku, neprestano zvanje prijatelja, posjeti svekrve, punice  i majke te činjenica da u svom domu imate novo biće, nisu dovoljni oko poroda i zadiranja u vašu intimu, već su tu i vidljive promjene na tijelu ljepšeg spola. Rez, koji kod nekih žena, radi kirurg za vrijeme poroda, između anusa i vagine, služi tome da se koža ne pukne neravnomjerno ili popuca previše. To je za ženu naravno vrlo bolno i razumljivo je da joj nije do seksa dok rana ne zacijeli. Osim toga žena se poslije poroda i zbog reza ne osjeća dovoljno opušteno , što znači da joj ne godi dodirivanje vagine. Iako liječnici kažu da žene šest tjedana poslije poroda mogu neometano uživati u seksu, mnoge žene kojima je napravljen rez, oklijevaju i boje se seksa. I tu je opet partner na redu, ne smije ju siliti na seks, već mora biti pun razumijevanja i strpljenja. Osim toga vagina poslije poroda zbog reza neteče, ranica uzrokuje nekako drugačiji izgled stidnih usana i cijele vagine. To vas ne bi trebalo odvratiti od toga da vaginu redovito pregledavate i pratite proces zacjeljivanja te moguće pripreme za početak seksa poslije poroda, kada bol prođe.

poslije6poslije1

Ostali problemi

Partner se poslije poroda mora naviknuti na puno promjena i novih stvari koji mu ne smiju uzeti strpljenje i želju za seksom. Stoji, žena poslije poroda ima seksualne potrebe I, kao što smo već rekli, treba razgovarati i naći učinkovita rješenja za novonastale probleme. Ukoliko je žena rodila carskim rezom, misionarski položaj otpada, jer je bol u trbuhu prisutna još neko vrijeme. Partner mora razumjeti novu ulogu novopečene mamice, neuredan menstrualni ciklus, kojemu treba oko 2 mjeseca da se poslije poroda vrati u normalno stanje. Najbolji položaji za seks nakon poroda su oni u kojima žena može kontrolirati dubinu i tempo penetracije i u kojima partnerovo tijelo ne pritišće trbuh. Recimo položaj u kojem je žena gore, ili bočno, možda od iza ukoliko ste u stanju biti dovoljno nježni. Važno je da žena čim prije poslije poroda počne raditi keglove vježbe kako bi vratila elastičnost vagine i vratila u normalno stanje mišiće zdjelice, jer poslije poroda unutrašnjost se raširi i partnerovom penisu više ne omogućuje tako jako trenje kao prije poroda.

poslije3poslije4

Vaša Lana


rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3