Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Streeees: Riješite ga se!


stres1Dan vjenčanja može biti vrlo stresan dan zbog brige da sve prođe u savršenom redu. To je jedan vrlo dug dan u životima onih koji su na bilo koji način uključeni u organizaciju jer svaki trenutak mora proći u savršenom redu. Uvjeravanje samog sebe kako treba ostati mirnim I hladne glave na taj dan  zvuči jednostavnije nego što je to u stvarnosti izvedivo.

Sve, zapravo, počinje s planiranjem I organizacijom vjenčanja. To je vrlo stresan posao jer organizirate zabavu za nekoliko stotina ljudi gdje svaki detalj mora biti na svome mjestu, jedinstven, odraz vaše osobnosti, a u skladu s novčanim mogućnostima I potvrdama roditelja.

Trebate imati na umu kako je ovo vaše vjenčanje I kako ste vi I vaš partner glavni likove ove priče koji na kraju trebaju iz svega izaći sretni I zadovoljni.

Najbolji  način za izbjegavanje stresa jest pravilno organiziranje. Stavite sve na papir, nabavite check listu I krenite redom u rješavanje detalja.


Postoji nekoliko jednostavnih tehnika kako se riješiti stresa:stres2

1. Šetnja – prošetajte 20 minuta ulicom I ne razmišljajte o vjenčanju. Koncentrirajte se samo na dizajn kuća kraj kojih prolazite, travu, drveće, uživajte u suncu I prirodi oko sebe. Imate li psa, istrčavanje na livadi s njim će vam sigurno odvući misli što dalje od organiziranja I živciranja.

2. Vježbanje – osim što ćete dovesti tijelo u top formu, učvrstiti mišiće I stesati struk za taj poseban dan, vježbanje će vam također odvući misli od organiziranja vjenčanja I pozitivno utjecati na vaše raspoloženje

3. Disanje – jednostavno prestanite raditi ono što radite I usredotočite se na duboko disanje. Izađite van, fokusirajte se na udah I izdah, nešto poput meditacije I očistite misli od svih negativnosti koje su se nakupile. Podržava li vaš mobilni uređaj tu mogućnost, skinite si aplikaciju za meditiranje I uvijek kada vas obuzme stres, stisnite play I opustite se. Meditacijom, problemi koje ste imali vezano za vjenčanja, neće nestati, ali će vam tih nekoliko trenutaka dati dovoljno snage I razuma da sve uspješno riješite.

4. Glazba – skinite si na mobilni uređaj glazbu koja vas opušta I koja će biti tematska glazba za opuštanje tijekom organizacije I dozvolite si poslušati ju svaki put kada osjetite pritisak I nervozu

stres5. Ples – upišite se na tečaj plesa zajedno s kumovima i rodbinom. To će biti zabavan način druženja, a s istim ciljem – da napokon naučite plesati. Ples je, definitivno, jedan od najboljih neprijatelja stresa.

6. Logirajte se na našu stranicu, napravite profil na našoj društvenoj mreži I podijelite s nama I svima ostalima što vas tišti. Tako ćete poštedjeti sve oko sebe izbacivanja stresa, a nama će biti drago pomoći vam. Osim toga, tu je još nebrojen broj cura koje su već to prošle ili prolaze s kojima ćete se moći poistovjetiti I izmijeniti iskustva I napade stresa.

7. Opuštanje – napunite punu kadu vode, istresite u nju sva moguća sredstva za smirivanje, mirišljave kupke, soli, pjene I opustite se. Priuštite si profesionalnu masažu, međusobno se masirajte s partnerom. Vjerojatno će I on biti pod stresom, zato jer ste I vi, tako da će vam međusobna masaža odgovarati.

8. Seks – ne zaboravite oko čega vas hvata stres. Naravno, pripremate vjenčanje. Ali ona bitna stvar je što ćete ostatak svog života provesti s osobom koju volite. Ne dozvolite da vam stres oko ubrusa, kolača, glazbe naruši život s osobom zbog koje sve ovo I radite. Odvojite vremena za sebe I dragoga, otputujte sami negdje za vikend, rušite dnevne rekorde u broju seksualnih odnosa, jednostavno, volite se!

 

Vaša Marija

 

 

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3