Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Francuska Polinezija: Tahiti-Moorea-Bora Bora


 

U srcu Tihog oceana smjestio se udaljeni, izolirani arhipelag koraljnih otoka koji pokrivaju ukupnu površinu veću od Europe. Ovo je mjesto raj zemaljski u kojem ćete pronaći najljepše rajske plaže s najboljim bijelim pijeskom I najtirkiznijom bojom mora na svijetu. Francuska polinezija su zapravo otoci Tahiti, Moorea i Bora Bora te predstavljaju jednu od najekskluzivnijih I najboljih odmorišnih destinacija na svijetu. Ovo je otočje usitinu pravi melem za oči I sva ostala osjetila. Plaže iz snova, skriveni zaljevi, otoci iz snova – svijet potpuno drugačiji od svega što poznajemo, tako da se s razlogom čini kao mjesto iz snova.

tahiti

Odaberete li Francusku Polineziju za medeni mjesec, moći ćete uživati, primjerice, na safariju terenskim vozilom istraživajući divlju unutrašnjost I planine Bora Bore, svete hramove I tragove američke prisutnosti iz razdoblja Drugog svjetskog rata. Vozeći se brodom moći ćete uživati u spektakularnim vidicima na tirkizno-plavoj laguni ovog prekrasnog otoka. To je nenadmašan spektakl boja I svjetlosti, a moći ćete se doslovno sresti licem u lice s morskom psinom. Na Moorei možete posjetiti Tiki village, tipično selo uz morsku lagunu, a na Tahitiju uživati u botaničkom vrtu, muzeju te vodopadima.

tahiti7

Klima u ovim područjima je umjerena, a osvježenje nose povjetarci koji pušu s mora. Postoje dvije sezone: kišna (sparno I kišovito vrijeme) od studenog do ožujka te sušna (osvježavajuće I suho vrijeme) od travnja do listopada.

tahiti1

Što se tiče hrane, u hotelima se poslužuju specijaliteti kineske, francuske, talijanske I vijetnamske kuhinje te polinezijski specijaliteti. Oni plićih džepova  će se zadovoljiti prikolicama parkiranim duž obale gdje se poslužuju odresci, prženi krumpiri, piletina, poisson cru, brochettes ili kebab.

tahiti6

Iz Europe tri zrakoplovne kompanije imaju letove prema glavnom gradu Papeeteu: Air Tahiti Nui I Air France s polascima iz Pariza te Air New Zealand s letovima iz Londona.rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3