Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Biseri za vjenčanje


 


Biseri su, odavnina, simbol neokaljanog savršenstva. To je najstariji poznati dragulj i stoljećima se smatrao najvrednijim. Smatrali su se idealnim vjenčanim poklonom jer simboliziraju čistoću i nevinost. Sve je započelo prije 1000 godina kada je u Rigvedi, drevnoj hinduističkog knjici, Krišna izronio četiri bisera iz dubine mora koje je darovao kćeri na dan vjenčanja.

perlice

perlice1

Stari Grci su vjerovali da će biserima osigurati bračno blaženstvo i spriječiti nevjestu od plakanja. Priča se nastavlja tijekom Križarskih ratova kada su vitezovi po povratku darivali svoje buduće mladenke, a četrnaesto i petnaesto stoljeće je poznato po ‘moru bisera’ jer su tada svi gosti na vjenčanju morali imati nekakav biserni detalj.

perlice4

perlice5

Od Kraljice Elizabete I. pa do današnjih dana, tradicija nošenja bisera na vjenčanjima se nastavlja. Početkom 20. stoljeća biseri su dijelom svadbe koliko su možda danas dijamanti.

perlice6

perlice2

I danas mnogi poštuju tradiciju bisera. Tako mladenka često nosi očev dar od bisera kao što su biserne ogrlice, narukvice ili naušnice. Pa čak i ako se ne radi o pravim biserima, perlice će poslužiti svrsi. Smile

perlice7

Vaša Marija


rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3