Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

DIY Dekoracija stola: Kantice s travom i cvijećem


 

Kantice s travom i živim cvijeće će odlično izgledati kao dekoracija svadbenog stola. Vrlo se jednostavno izrađuju, nisu skupe, a za izradu je potrebno samo nekoliko tjedana strpljenja.


kantica

Potrebno:

- ukrasne kantice

- zemlja za cvijeće

- trava u sjemenu (10kg za 25 manjih dekoracija)

- svježe rezano cvijeće (koje ćete ubosti na dan vjenčanja, kako bi što duže ostalo svježe) ili cvijeće od svile ili papira (koje možete sami izraditi)

Trava u sjemenu je ponekad sklona plijesni zato je najbolje sjeme prvo potopiti u vodi i kontrolnoj otopini za plijesan te držati tako barem 8 sati. Kontrolna otopina se može nabaviti u vrtnim centrima, a nakon namakanja sjeme dobro operite kako otopina ne bi spriječila klijanje. Ovaj korak možete i preskočiti.

Kanticu napunite sa zemljom da bude 2 cm od vrha i dobro navlažite.

Posipajte sjeme trave ravnomjerno preko vlažnog tla sve do rubova. Pritisnite sjeme čvrsto prema dolje, a zatim pošpricajte finim mlazom vode.

Sada samo čekajte. U roku nekoliko dana će početi klijati. Nakon što su klice narasle koji centimetar, premjestite kanticu na svijetlo mjesto, najbolje prozor prema jugu.

U roku 2-3 tjedna vaše će zelene dekoracije biti visoke i jake te spremne za vaš veliki dan. Želite li ih dodatno ukrasiti, podrežite vrhove te u njih ubocite svježe odrezano cvijeće. Kako bi svježe cvijeće ostalo što duže na životu, svaku stapku ubodite u usku ampulu s vodom.  Trava će sakriti ampulu , a voda će održati cvijeće svježim.

Preuzeto s DIY Wedding

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3