Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

10 stvari koje svakako morate i nikako ne smijete napraviti


Organizacija vjenčanja, htjeli ili ne htjeli, to postaje vaša opsesija što direktno utječe na vas same i sve koji vas okružuju. Sastavili smo popis stvari koje bi svakako trebali napraviti, ali i onih koje bi trebali izbjegavati da se cijela organizacija ne pretvori u noćnu moru.


1. Svakako: Odaberite temu vjenčanja

Fokusirate li svoje vjenčanje oko nekog prostora (dvorac, disco) ili oko određenih godina (20’,40’,70’) postići ćete zanimljiv ugođaj, a sam organizacija će ići mnogo lakše jer ćete unaprijed znati što želite. Ove godine su popularne dvadesete, ali vi slobodno možete odlučiti koje su godine vama zanimljive. Možda opuštene sedamdesete?Izmislite jedinstveni koktel

2. Nikako: Ne budite control freak

Organizacija vjenčanja će vas učiniti osobom koja mora imati sve pod kontrolom, ali morate se potruditi da ne postanete freak kojeg svi moraju slušati. Odluke nekih sitnica možete prepustiti i drugima (roditeljima, prijateljima) koji će uživati u slobodi koju ste im dali.

3. Svakako: Zajedno spajajte različito željene detalje

Vi želite koktele, on želi pivo, imajte i jedno i drugo. On želi DJ-a, vi želite romantični bend, unajmite ih oboje. Spajanje vaših želja će učiniti vaše vjenčanje jedinstvnim i – vašim.

Poslužite hranu koju obožavate4. Nikako: Ne zaboravite koktel s potpisom 

Savršen način da personalizirate svoje primanje je posluživanje novog koktela kojeg ste sami smislili (u suradnji s nekim koktel majstorom!). Niste li tip za koktele neka konobari pred vašim gostima toče shootere ili klasične kombinacije pića poput gemišta, bambusa i sličnog.

5. Svakako: Imajte večeru za pamćenje

Neka odabir večere koju ćete poslužiti vašim gostima odražava vas kao par. Vegetarijanci ste? Poslužite im povrće i ribu. Imate novaca? Ubacite kavijar, losos, sireve s plemenitim plijesnima. Volite vino? Uz svako jelo poslužite idealno vino. Jednostavni ste? Poslužite im hamburgere.Ukrasite s malo sjaja

6. Nikako: Ne zaboravite unijeti malo sjaja

Učinite vaše vjenčanje kraljevskim tako što ćete malo investirati u sjajne dekoracije. Velike sjajne ogrlice, ukrasni lusteri, perlice i glitteri po stolovima i na vjenčanoj torti dat će vašem primanju dozu bajkovitosti o kakvoj ste samo sanjali.

7. Svakako: Plešite

Ne budite ukočeni jer će vam takvi biti i gosti. Nemojte se zamarati pozdravljanjem gostiju od stola do stola nego se nacrtajte na plesnom podiju i dajte im do znanja da se tu želite s njima družite. Izujte se, podignite haljinu i uživajte u onome što ste cijelu godinu planirali.

8. Nikako: Ne izbacite tradiciju

Vjenčanja su jedinstvena, ali to ne znači da morate zaobići svaku tradiciju koja postoji. Razgovarajte s roditeljima o tome, oni će sigurno htjeti da se određene, njima važne stvari odrade, pa neka vam bude izazov, odraditi ih u svom stilu. Prihvatite savjete roditelja jer i njima je sve ovo bitno kao i vama.

9. Svakako: Dozvolite da proradi vaša opčinjenost I, zaboga, plešite!visokom tehnologijom

Zašto biste pustili samo glazbu kada ona može biti popraćena slide show prikazom vaših fotografija? Umjesto ručnog upisivanja u knjigu za goste, možete pustiti ručnu kameru da kruži među gostima i da vam svaki od njih ostavi kratku živu poruku. Svakako iskoristite svoje znanje o visokoj tehnologiji i učinite nešto posebno

10. Nikako: Ne bojte se reći što želite od vjenčanja

Vjenčanje je velika proslava koju vi plaćate i to imajte na umu kada se dogovarate oko sitnica. Ne želimo da postanete onaj control freak od maloprije, ali dobro razmislite što želite, razgovarajte s budućim dragim (li dragom) i zahtjevajte da dobijete ono što ste platili. Isto vrijedi i kod pritiska roditelja na određene stvari. Ako to uistinu ne želite, objasnite im zašto to nećete tako i probajte izgurati da bude po vašem (vas kao para).

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3