Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Ekološko, prirodno i opušteno vjenčanje


Vi i vaš partner ste opušteni par koji je ekološki osviješten i želi napraviti vjenčanje u prirodi. Nemojte se uopće zamarati organiziranjem vjenčanja na kojem ćete biti ukočeni jer će se i gosti tako osjećati. Zaboravite pretjerivanje, zaboravite običaje, opustite se i organizirajte slavlje na svoj jedinstven način.


Eco vjenčanje najbolje odraditi na selu
Prije svega gostima pošaljite pozivnice koje će, naravno, biti izrađene na recikliranom papiru čime odmah šaljete poruku na kakvo vjenčanje ciljate - vjenčanje u prirodi. Na pozivnicama im možete napisati dress code, dakle, kako bi ih vi voljeli vidjeti odjevene. Od odjeće za vjenčanje u prirodi je najbolje izaberati, kako za sebe, tako i za dress code gostiju, nešto u čemu se osjećate ugodno, Prirodni materijali poput pamuka i lana su savršen odabir. Svakako izbjegavajte poliester i druge materijale koji se rade od životinjskog krzna. 

Kod odabira cvijeća, za vjenčanje u prirodi izaberite poljsko cvijeće i narcise povezane u kitice koje izgledaju kao da ste ih maloprije ubrali. Također se podrudite da cvijeće ne bude tretirano pesticidima tako što ćete ga sami uzgojiti ili kupiti kod dobavljača koji se bave organskim uzgojem.

Prijem gostiju organizirajte obavezno u prirodi. Razmislite o gradskom ili botaničkom parku, šumi, livadi ili dvorištu. Okupljate li se na gradskom zemljištu, ne zaboravite tražiti dozvolu od grada za okupljanje i svakako organizirajte dovoljan broj kanta za smeće.Zanimljiv odabir mjesta za prijem gostiju


Poslužite organski uzgojenu hranu i vino, možda kakav vegetarijanski meni, a za desert poslužite kakav voćni frape.

Medeni mjesec odradite negdje kampirajući u prirodi, a tamo se odvezite biciklima.Gostima predložite da umjesto poklona za vas, doniraju novac u humanitarne svrhe.

Svakom gostu poklonite već uzgojen cvijet ili sjemenke cvijeća koje mogu zasaditi kod kuće, a koji će ih uvijek podsjećati na vaš važan dan.

Poklonite gostima eco poklon

Razmislite da na kraju ceremonije vi i vaš dragi zajednički zasadite drvo koje će biti simbolom vaše ljubavi i braka. Obećajte kako ćete nastaviti saditi drveće rođenjem svakog djeteta ili obilježavanjem godišnjica braka.

Zapamtite, vjenčanje u prirodi koje organizirate je prvenstveno – vaše i ono će biti onakvo kakvim ga napravite. Želite li imati ekološko vjenčanje u prirodi, ništa vas ne može spriječiti da ga i ostvarite.

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3