Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Četrdesete: Jednostavne godine za eleganciju


 

Mislite li da je 'manje' 'više', četrdesete su godine za vas. Želite li napraviti svoje vjenčanje drugačijim od drugih, vjerojatno ćete razmisliti o vraćanju  u kakvo prošlo doba gdje ćete se barem na jedan dan naći u ulogama potpuno drugih ljudi u drugom vremenu i prostoru što će vašem vjenčanju dati posve novu dimenziju. Već smo pisali o dvadesetih godinama kao odabiru vjenčanog stila, a sada ćemo opisati kako izgleda vjenčanje kada su u pitanju četrdesete godine. 

 


Četrdesete godine, kao i bilo koje koje drugo vrijeme za vjenčanje skratiti će nedoumice oko odabira detalja jer ćete točno znati što tražiti, kako se obući, a kako dekorirati pojedine detalje.

Međutim, morate se dobro upoznati s tim godinama da biste znali što Jednostavnost kod odabira torte i jelatočno tražite. Četrdesete godine su bile godine rata obilježene u cijelom svijetu tako da nije bilo prostora za bahaćenje novcem. Vjenčanje bi bilo organizirano na brzinu i  privatno, kod kuće bez ikakvog planiranja, a medenog mjeseca, uglavnom nije bilo jer su isti mladići napuštali svoje drage i odlazili na crte bojišnice.

Haljina za mladenku je tih ratnih godina bila jednostavna. Cipele s malenim otvorom za prste i jarko našminkane usne su bili, uglavnom, jedini dodaci. Naravno, ne smijemo zaboraviti rukavice koje su bile obavezne, a njihova duljina je ovisila o duljini rukava (što kraći rukav, to dulje rukavice). Takve haljine danas možete potražiti na internetu, vjerojatno ih ima i u salonima vjenčanica, a možete ih i dati šiti. Uz haljinu možete Oldtimer umjesto limuzinekombinirati vintage veo ili čak šešir. Boja, naravno, prljavo bijela, bež, boja slonovače iako su upravo četrdesete godine te koje su smjelo kombinirale jarke boje s onim pastelnim. Odijela za mladiće su najčešće bile vojne uniforme, a danas bi mogli poslužiti obična jednodijelna odijela.

Zavirite li u albume svojih djedova i baka, vidjet ćete kako su četrdesete godine bile mnogo jednostavnije od današnjice. S hranom se nije pretjerivalo i uglavnom se slavilo skromno časteći se kakvim kolačem i pićem. Jednostavne kite cvijećaDakle, želite li napraviti vjenčanje koje će odražavati skromnost i jednostavnost, a opet biti na nivou elegancije, četrdesete godine za stil vjenčanja su savršene za vas. Kod vjenčanih torti nije se previše izmišljalo, radile su se torte od onog što se imalo, klasičan svijetli biskvit s kakvom kremom i voćem. Hrana se posluživala u obliku švedskog stola gdje su gosti mogli sami uzeti što i kad su htjeli.

Osim na haljinama, štedjelo se i na dekoracijama. Bralo se poljsko cvijeće ili iz vrta, stavljalo u različite vaze. Buket za mladenku je isto tako bio jednostavan i home made.

Jednostavno, a elegantno Dakle, kako bi trebalo izgledati vaše vjenčanje u stilu četrdesetih godina? Prijem biste mogli organizirati na kakvoj livadi, na koju ćete postaviti okrugle stolove s lijepim stolnjacima. Gostima poslužite kanapee, sendviče, keksiće, voće u velikim zdjelama i vjenčanu tortu, a od pića poslužite šampanjac, čaj i limunadu.

Pozivnice koje biste trebali poslati radite li vjenčanje u stilu četrdesetih, rađene na smeđem papiru, za glazbu odaberite DJ-a koji će vam puštati glazbu četrdesetih godina, a umjesto limuzine unajmite oldtimer.

Ako ste jedna od onih mladenki koja smatra da je ‘manje’ ‘više’, odabir ovakvog stila vjenčanja je idealan za vas. Ne samo da ćete uštedjeti dosta novaca, dat ćete svom vjenčanju dovoljnu dozu individualnosti i posebnosti.

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3