Javascript is currently disabled. This site requires Javascript to function correctly. Please enable Javascript in your browser!

Pregled clanka

Kako uštedjeti u organizaciji vjenčanja iz snova?


 

Odredite prioritete kako biste uštedjeli Da, moguće je uštedjeti novce kod planiranja vjenčanja iz snova. Postoje mnogi načini kako uštedjeti, a mi ćemo vam navesti neke.

1. Prvo i osnovno što trebate odrediti jest budget kojim raspolažete. Istražite preko interneta ili se posavjetujte s nekim tko je već organizirao vjenčanje oko cijena i stavite na papir koliko biste bili spremni izdvojiti za vjenčanje. I od te cifre se ne udaljavajte. Organiziranje detalja neće biti tako jednostavno i, vjerojatno, će vas svaki detalj u konačnici izaći više no što ste planirali zato je bitno pridržavati se zacrtanog plana da ne biste umjesto jedne, platili puno veću svotu novca.


2. Odredite prioritete. Dakle, nemate novca da imate baš onako Pratite popuste i rasprodajesavršeno vjenčanje o kakvom ste uvijek sanjali, nema veze. Napravite listu s prioritetima i stvarima koje vam nisu toliko bitne i prvo riješite prioritete.

3. Tražite rasprodaje! Naravno da će haljina tek pristigla u salon vjenčanica biti puno skuplja od one koja je nošena prošle godine. Razmislite koliko vam je bitno da haljina bude po najvišoj cijeni ili ćete uzeti neku na rasprodaji? Rasprodaja stvari je odličan način kako za male novce kupiti puno stvari.

4. Mnogi privatni ili poslovni subjekti uključeni u organizaciju vjenčanja pružaju više usluga odjednom. Uzimajući od jednog više usluga možete dobiti popust. Npr., mnogi glazbenici u današnje vrijeme nude i usluge rasvjete, kao što mnogi snimatelji rade i vjenčane fotografije.

Posjetite sajmove vjenčanja5. Obiđite sajmove vjenčanja na kojima možete dobiti dodatne ideje za vjenčanje i, naravno, popuste za pojedine usluge. Budite kreativni!Sajmovi vjenčana su savršen način za sklapanje poznanstava i poslova koji su u interesu kako ponuđača tako i vas.

6. Kupovanje preko interneta je odličan način za uštedu. Tamo možete naći korištene stvari koje se prodaju za sitne novce, a koje nekome više neće koristiti, a ponuda vjenčanica i cipela je mnogo jeftinija nego u salonima.

7. Unajmite vjenčanog organizatora. Nemate li vremena sami misliti na svaku sitnicu, unajmite nekoga tko će to odraditi za vas. Možda ćete platiti koju kunu više za organizatora, ali barem će se taj organizator isplatiti u smislu da će za vas prevrnuti cijeli grad ne bi li vam uštedio koju kunu. Na vama se biti samo da prihvaćate ili odbijete ideju.

8. Dan koji odaberete za dan vjenčanja je također bitan jer su određeni dani, primjerice, subote najskuplje za sve. Želite li uštedjeti na unajmljivanju glazbe, rasvjete ili prostora, odaberite koji drugi dan u tjednu.

9. Raširite vijesti kako sami plaćate vjenčanje i kako su vam bitniji novci od poklona. Naravno, nemojte to izdati kao naredbu nego u usputnim razgovorima naglasite kako biste radije uštedjeli za stan ili medeni mjesec nego skupljali kućanske aparate.

10. Budite kreativni! Kreativnost je najbolji način da se uštedi novac. Sami napravite pozivnice, Zamolite neku kreativnu prijateljicu da vam pomogne izraditi zahvalnice ili dekoraciju za salu. Izradite loptice od cvijeća ili dekoraciju za vjenčanu tortu. Vjerujte, puno ćete uštedjeti, a postići ćete jedinstvenost.

Vaša Marija

rating
  Comments

There is no comment.

Asset 1 Asset 2 Asset 3